teisipäev, 12. jaanuar 2010

Suvikõrvitsa keeks


Ühel messil sain maitsta imehead suvikõvitsa keeksi. Retsepti ei olnud tädi nõus avaldama, lisades muiates, et ärisaladus:)
Maitse järgi võis aimata, et ega seal mingeid keerulisi komponente olnud. Otsustasin katsetama hakata ja üllatuseks õnnestus keeks kohe esimesel korral. Minu retsept ärisaladus ei ole:
175 g võid
200g suhkrut
3 muna
soola
1 keskmine suvikõrvits
200 g speltajahu
ühe sidruni mahl
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval pidevalt vahustades munad. Koori suvikõrvits ja riivi peene riiviga. Sega kokku vahustatud võiga. Sõelu sisse jahu ja lisa veidi soola. Sega õrnalt läbi. Küpseta 200 kraadi juures u 40 minutit. Lase vormi sees täielikult jahtuda (nagu keeks ikka). Tõsi, keeksi soovitatakse hoida vormi sees vähemalt 8 tundi. Meie seda siiani suutnud ei ole.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...