esmaspäev, 4. jaanuar 2010

Koorene lõhesupp


Kui see sõltuks ainult minust, siis lõhesuppi võiks süüa ülepäeva. Kuna olen ka seda retsepti jaganud paremale ja vasakule, panen ka siia üles.

1 sibul
1 sl võid
2 porgandit
3-4 kartulit
300-400g lõhet (või forelli)
1 l kalapuljongit
soola, pipart
vastavalt maitsele kohvi- või rõõska koort
Hauta tükeldatud sibulat ja porgandit võis (tükid vastavalt maitsele - mina eelistan porgandit ribadena). Lisa juurde kalapuljong ja tükeldatd kartulid. Keeda, kuni kartul on pehme. Lisa juurde kuubikuteks lõigatud kala, keeda 2-3 minutit. Lisa maitse järgi koort.

Vahel teen seda suppi kalafileest, vahel supikogust.

1 kommentaar:

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...