pühapäev, 10. jaanuar 2010

Läätsesupp


Juba pikka aega on sahtlis seisnud kott läätsedega. Nädalavahetusel otsustasin nendega midagi ette võtta. Vaatasin üht ja teist retsepti, lehitsesin läbi oma kokaraamatud, aga sobivat supiretsepti ei leidnud. Ikka oli neis midagi, mis mulle ei sobinud. Nii tegin peast ühe lihtsa supi, mis osutus maitsvaks ning kordama minevate toitude listi vääriliseks. Värv ei olnud kõige ilusam, aga maitse see-eest imehea.


200 g läätsesid
1 purk purustatud tomatit
1 l kanapuljongit
2 porgandit
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
1 sl võid
200-300g kanafileed (kasutasin ahjukana jääke)
sool, pipar

Prae võis sees riivitud porgand, tükeldatud sibul ja küüslauk. lisa kanapuljong, aja keema. Pane sisse läätsed, tükeldatud küps kanaliha ja purustatud tomat. Keeda, kuni lääted on pehmed (ca 20 minutit). Maitsesta lõplikult.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...