reede, 29. jaanuar 2010

Kukeseenesed kanakoivad

Kui keegi oleks mulle kunagi öelnud, et kümne aasta pärast ootad sa pikisilmi nädalalõppu ja seda ainult selleks, et saaks rahus ja vaikuses kokata, oleksin ta loomulikult välja naernud. Nüüd aga täpselt nii ongi. Nädalavahetuse sissejuhatuseks valmis mahlakas krõbeda koorikuga kana ja mõnus kukeseenelõhn viis mõtted hoopis mujale kui jahedasse jaanuarikuusse.
Retsept pärineb mõne muudatusega Toidutegu blogist.
3 kanakoiba
150g Merevaiku (kukeseene oma)
200 g kukeseeni
peotäis peterselli
soola-pipart
2 dl kanapuljongit
veidi riivjuustu
Lükka kanal nahk maha, määri liha soola-pipraga. Sega sulatatud juust hakitud peterselliga. Määri segu kanale. Sikuta kananahk tagasi peale, raputa peale natuke soola. Pane kukeseened kanakoibade kõrvale ahjupannile ja vala juurde puljong. Küpseta 200 kraadi juures ca 50 minutit. Veidi enne lõppu pane igale koivale veidi riivjuustu.
Kastme tegemiseks võtsin vormist vedelikku ja seeni, lisasin veidi hapukoort ja maisitärklist. Serveerisin koos kartuli-porgandi püreega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...