kolmapäev, 25. mai 2011

Marineeritud haug

Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ütlevad, et haug ei kõlba ju süüa - tuima maitsega ja luid täis. Aga parajas suuruses haug, mitte liiga suur ja mitte liiga väike (kindlasti mitte alamõõduline!!!), on väga maitsev ja kui kevadine esimene haug on pidulikult ahjus koore ja juustuga küpsetatuna söödud, on käes marineerimise aeg.

4 väiksemat haugi
2 muna
1 -2 dl jahu
soola-pipart

Marinaad:
1 l vett
1-2 porgandit
1-2 sibulat
2 loorberilehte
10 tera pipart
2 sl soola
1 sl suhkrut
4 sl äädikat

Valmista marinaad. Keeda liitris vees porgandi- ja sibularattad peaaegu pehmeks. Lisa sool, pipar, suhkur ja loorberilehed, keeda veel mõni minut. Kõige lõpuks lisa äädikas.
Lõika haugifileed meelepärasteks tükkideks, paneeri munas ja jahus ning prae mõlemalt poolt kuldseks. Maitsesta soola-pipraga. Lao kalatükid kaussi ja vala peale jahtunud marinaad. LAse vähemalt üleöö seista (juhul, kui muidugi kannatust on).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...