pühapäev, 17. jaanuar 2010

Panna cotta granaatõunaga

Selliste magustoitudega küll suveks saledaks ei saa:) Aga maitses jumalikult (jah, isegi mulle, kes ma magusat 99% juhtudest ei söö)!

Antud kogusest saab 6 kaussi:
2 dl piima
2 dl kohvikoort
6 dl vahukoort
1 sidruni koor
4 tl želatiini
100g tuhksuhkrut
vaniljesuhkrut või -essentsi

Pane želatiin vähese veega paisuma. Vala piim, kohvikoor, 2 dl vahukoort ja riivitud sidrunikoor potti. Keeda nõrgal tulel 10 minutit. Sulata želatiin kuumaveevannis. Võta pott tulelt ja sega juurde vedel želatiin. Jahuta segu külmikus maha (ära ei tohi tarduda!).
Vahusta järelejäänud koor suhkruga pehmeks vahuks. Sega juurde külmikust võetu ja vala magustoidukaussidesse tarduma.

Panna cottat võib serveerida nii kaussidest kui ka väljakummutatuna taldrikul. Viimase puhul tõsta kauss hetkeks kuuma vette. Hapukas granaatõun sobib magusaga ideaalselt!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...