laupäev, 16. jaanuar 2010

Lõherull

Lihtne pirukas nendeks puhkudeks, kui
pole aega või tahtmist kokata. Koguseid ei hakka kirja panema, selleks on retsept liialt lihtlabane:)

Sulata lehttaigen, rulli ristkülikukujuliselt õhemaks. Määri peale õhuke kiht toorjuustu (nt maitserohelisega). Lõika lõhest (või ka forellist) õhemad viilud, laota taignale. Lisa veidi soola, pipart, sidrunimahla ja tilli. Raputa juurde riivjuustu. Keera rulli, määri munaga ja küpseta 200 kraadi juures u 25 minutit. Lase veidi jahtuda ja lõika terava noaga viilud. Kõrvale hea jahe valge vein ja õhtusöök missugune!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...