Otsisin pool päeva head retsepti risotto tegemiseks ja kohe mitte millegi järele ei olnud isu. Lõpuks otsustasin kasutada kõige lihtsamat põhja ja lisada ainult oma lemmikuid, päikesekuivatatud tomateid. Ja tõepoolest, toit sai suurepärane. Täpselt parasjagu kreemine, mahlane ja hõrk (lubasin iseendale, et ei kasuta siin blogis kunagi sõna "hõrk", aga mis teha kui muud sõna polnud võtta).
2 sl võid
sorts oliiviõli
1 sibul
3 dl risottoriisi
u 8 dl kanapuljongit
1 dl valget veini
6 päikesekuivatatud tomatit
1 dl riivitud parmesani
Sulata või, lisa õli. Hauta hästi peeneks tükeldatud sibulat 6-7 minutit. Lisa riis. Suurenda kuumust, kuumuta riisi mõned minutid. Alanda uuesti kuumust ja lisa pool veinist. Kui vein on imendunud, lisa kulbiga puljongit. Siis jälle veini ja siis puljongit. Veidi enne lõplikku valmimist lisa tükeldatud päikesekuivatatud tomatid. Tõsta pott tulelt ja sega sisse parmesan.
Sõime täiesti ilma lisanditeta, kõrvale ainult hea jahe valge vein. Rohkem sõnu polegi vaja...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar