pühapäev, 10. jaanuar 2010

Kringel


Kringlitegu on üks neist asjadest, mis on minust siiani kaugelt mööda läinud. Üldse on minu suhe pärmitaignaga selline nagu ta on. Nüüd otsustasin asja käsile võtta.

Ühe mõõdult pisema kringli retsept siis selline:

50 g pärmi
1 sl suhkrut
1 tl soola
3 kl jahu
1 kl piima
2 munakollast
60 g võid

Hõõru pärm suhkruga vedelaks. Lisa juurde 2 munakollast ja hõõru veidi vahule. Lisa vaheldumisi jahu ja sulatatud võid. Taigen peab jääma hästi pehme. Lase 30 minutit soojas kohas kerkida. Rulli taigen lauale. Määri sulavõiga, raputa peale suhkrut, kaneeli ja rosinaid. Punu kringel ja küpseta ahjus 30-35 minutit.

Glasuuri jaoks sega 6 sl võid, 2 sl piima, 0,75 kl suhkrut ja 4 tl kakaod ja keeda pidevalt segades 5 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...