pühapäev, 3. jaanuar 2010

Mangokana


Kui inimesel on oma uus isiklik moosiruum keldris, siis on vastupandamatu vajadus kasutada ära selle kõiki võimalusi (mida varem polnud ja millest sai unistatud). Nii olen poes käies ostnud kokku suurema hulga konserve, mida muidu vedasin ükshaaval (purustatud tomatid, ananass, mango, oad jne).
Ja õhtusöögi-idee leidmise eesmärgil kokaraamatuid lehitsedes jäi silma mangokana retsept.
Imehea magus-vürtsikas kana, mille valmistamine on lihtne ega nõua palju aega. Serveerida võiks keedetud riisiga.


1 purk mangot siirupis

400 g kanafileed (kasutasin Talleggi päikselises marinaadis)

praadimiseks õli

1 dl vett

1 dl vahukoort

soola, pipart, veidi tüümiani

1-2 sl tšillikastet


Tükelda kana, prae väheses õlis. Mangokonserv püreesta saumiksriga, kuumuta veidi. Lisa vesi, koor, tšillikaste, kana. Maitsesta. Hauta madalal kuumusel ca 15 minutit.

Retsept on pärit linnuliha raamatust, ainult mõningate muudatustega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...