reede, 1. jaanuar 2010

Prantsuse sibulasupp


Kui ma esimest korda seda suppi maitsesin, ei saanud ma kuidagi aru, miks seda imalat vedelikku süüakse ja veel heaks peetakse. Aga kuhugi kuklasse jäi tiksuma soov seda ise teha. Ja nüüd on see juba päris mitmel korral meie lauale jõudnud.
6 suurt sibulat
2 küüslauguküünt
praadimiseks võid
1-2 dl valget veini
1 tl tüümiani
1 l lihapuljongit
2 tl pruuni suhkrut

Viiluta sibulad ja küüslauk, lisa tüümian, hauta võis pehmeks (ca 30 min). Vala peale puljong ja vein, hauta. Lisa suhkur, vajadusel soola, hauta veel (kokku u 20 minutit).

Serveerida koos ahjust tulnud juustuga (emmental) saiaviiluga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...