neljapäev, 8. september 2011

Pirnikompott

Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotipurgid kastis keldrisse viimist ootamas.
Need siis minu vanema tütre lemmikud.

Retsept on täitsa tegemise käigus kujunenud.
4-5 kg pirne
2 l vett
1 kg suhkrut (soovi korral rohkem)
3-4 kaneelikangi
1 sidruni mahl

Keeda veest, suhkrust siirup, lisades kohe ka kaneelikangid. Maitsesta sidrunimahlaga. Puhasta pirnid (mina ei koori), tõsta siirupisse ja keeda kuni värvi muutumiseni. Tõsta pestud ja kuumutatud purkidesse, kaaneta ja lase vähemalt 12 tundi sooja teki sees vaikselt jahtuda-järelvalmida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

32. nädal: tom yum goong

Retsept on pärit Juta Raudnaski reisi- ja kokaraamatust "Samba, sake ja tšillikaun". Raamat ise on tore võimalus elada kaasa ühe p...