Teisipäev, 12. aprill 2016

Ahjulatikas



Meie peres ei ole esimeseks kevadekuulutajaks teps mitte kuldnokad või sinililled. Kui lauale jõuab esimest korda värske kala, vaat siis on tõesti kevad käes. Vasaku pildi tagumised tüübid on soolas ja ootavad kuivama riputamist. Latikas läks ahju.

Retsept:
1,6 kilone latikas
meresoola
2 tl Santa Maria umami maitseainet
tilli
5 õhukest viilu võid

Puhasta kala ja lõika lahti. Pane ahjupannile foolium ja raputa peale meresoola. Aseta kala, nahk allpool, soola peale. Raputa kalale soola, umamit ja tilli, lisa õhukesed võiviilud. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Haugikotletid

Selle retsepti järgi teen ma kotlette 2 korda aastas: mai alguses (kohe, kui lõppeb haugipüügikeeld) ja oktoobris (kui sügavkülmast on eelmi...