2,5 dl sushiriisi
3 dl vett
0,5 dl riisiäädikat
2 sl suhkrut
1,5 tl soola
4-5 nori lehte
lõhet, kurki, makrat
wasabi
sojakaste
Loputa riis u kümme korda külmas vees. Lase 30 minutit seista. Kurna jälle ära ja vala peale 300 ml vett. Lase keema. Keeda 5 minutit tugevamal tulel ja lase 10 min kaane all madalal tulel podiseda. Riisi segada EI TOHI! Lahusta sool ja suhkur äädikas ja sega niristades valmis kuuma riisi hulka. Jahuta riis kiirelt maha.
Makisushi: murra nori lehed pooleks, pane peale õhuke kiht riisi, näpuotsaga wasabit, kurgiviilud vm ja keera rulli. Nigiri sushi: mudi riisist parajad kangid, pane näpuotsaga wasabit ja vooli peale õhuke lõheviil.
Hoia serveerimiseni külmas. Juurde paku sojakastet ja marineeritud ingverit.
neljapäev, 5. mai 2011
Sushi
Pikka sushi-juttu ma kirjutama ei hakka, eks selle kohta leiab infot kõikjalt. Aga väikese postituse teen ikka. Kui sushi-mõte pähe tuli, lugesin selle tegemise kohta päris mitmest raamatust, ajakirjast ja veebilehelt. Peale paari katsetust (mis kõik on hästi õnnestunud) olen saavutanud sellise "oma" retsepti, milles on kõike parasjagu. Mõõdukalt hapukas ja parajalt kleepuv riis ja mis peamine - normaalne kogus:)
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar