esmaspäev, 23. mai 2011

Karri-kanake pastaga

Mul on riiulis üks kokaraamat pastaroogadest, mille saamislugu ma ei mäleta. Ligi 10 aastat ei ole ma seda kasutanud, aga viimasel ajal avastan sealt järjest üht ja teist proovimisväärset. Raamat on täiesti anonüümne, isegi aastaarvu ja originaali kirjastamisriiki ei ole pandud. Ilmselt sellel põhjusel ta unarusse ongi jäänud. Minus ei tekita sellised raamatud usaldust. Mingi veidrus ilmselt. Aga see retsept originaalis oli karri-kukeke ja juurde oli kirjutatud järgmine tekst:
"Selle täiusliku maitsega ja kergesti seeditava roa kodumaaks võiks olla kas India või ka mõni teine Aasia maa". Konkreetne huumor:D

1 sibul
2 küüslauguküünt
3 tüümianioksa
2 sl võid
1-2 tl karripulbrit
soola
2 sl jahu
1 sl jahvatatud mandleid
2 dl kanapuljongit
2 dl koort
2 sl mangochutney´t

Tükelda sibul ja küüslauk, nopi tüümianilt lehekesed, hauta pannil võis läbipaistvaks. Lisa kanaribad ja prae läbi. Maitsesta soola ja karriga. Pane juurde jahu ja jahvatatud mandlid. Hauta veidi ja vala juurde kanapuljong. Keeda umbes 3 minutit. Lisa koor ja maitsesta lõplikult mangochutney ja vajadusel soolaga. Serveeri pastaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...