esmaspäev, 30. mai 2011

Sõir

Jälle sai tehtud üks toit, mida olen juba ligi aasta planeerinud. Ann - küll pelmeenid ja Napoleon ka ükskord tehtud saavad, lihtsalt nimekiri on pikk.

Aga siis sõirast. Võtsin ette põhiretsepti ja ostsin turult piima-kohupiima valmis. Skeptiline nagu ma olen, otsustasin esialgu teha pool kogusest. Mis aga oli ilmselge viga, kuna minu esmasündinud sõir kadus pühapäeval hommikulaualt nagu soe sai (või siis nagu külm juust). Teise poole tegin täna.

1 l piima
500 g kohupiima
50 g võid
2 muna
1 tl soola
2 küüslauguküünt
suur peotäis murulauku
Kuumuta piim keemiseni, pudista sisse läbisegatud kohupiim. Kuumuta paar minutit kuni piim muutub läbipäistvaks ja sinakaks. Vala marliga vooderdatud sõelale, lase seista 15 minutit. Sulata poti põhjas või, lisa kohupiimamass ja sega korralikult läbi. Lisa soolaga lahtiklopitud munad ja maitseained. Pane jälle sõelale ja lase külmikus seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...