teisipäev, 10. mai 2011
Rabarberi-kondenspiimakook
Ära jõudsin oodata rabarberihooaja. Juba mitu nädalat veeretasin mõtet, kas esimeseks tuleb martsipani või kondenspiimaga kook. Dilemma lahendas minu kodupood, kus mingil põhjusel martsipani ei olnudki.
Taolist kooki sain kunagi kolleegi sünnipäeval ja sellest alates on rabarberi ja kondenspiima kooslus mind kummitanud.
Igatahes on see hetkel rabarberikookide edetabelis juhtpositsioonil. Isegi mina sõin 2 tükki ära.
Põhi:
150 g pehmet võid
0,75 dl pruuni suhkrut
2 munakollast
1 dl kaerahelbeid
2,5 dl jahu
veidi soola
Täidis:
3-4 rabarberivart, sl suhkrut
purk kondenspiima
150 g toorjuustu
Vahusta või ja suhkur, sega juurde munakollased, kaerahelbed, jahu ja sool. Sega ühtlane tainas ja suru vormi põhja ja külgedele. Tee kahvliga sisse mõned augud ja pane pooleks tunniks külmikusse. Küpseta põhja 15 minutit 200-kraadises ahjus. Samal ajal koori ja tükelda rabarberid, sega suhkruga ja lase 15 minutit seista. Mikserda toorjuust ja kondenspiim läbi. Kalla ära rabarberivedelik ja sega täidise hulka. Vala põhjale ja küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar