Vastandid tõmbuvad. Kas ka inimsuhete puhul, pole ma eriti kindel, küll aga vastab see tõele tänase magustoidu puhul.
Seekordse panna cotta mugandatud variant on pärit ühest itaaliakeelsest blogist ja rabarberi-idee nami-namist.
4 dl koort
1 dl piima
0,75 dl suhkrut
vanilli
2 tl zhelatiini
o,5 dl vett
Pane zhelatiin külma vette paisuma. Lase koor ja piim koos suhkru ja vanilliga keema. Keeda 5 minutit madalal tulel. Sulata zhelatiin veevannis ja vala aeglaselt koore hulka. Tõsta segu vormidesse ja lase külmikus vähemalt 5 tundi tarduda. Kogusest saab 4 portsu. Serveerimisel pane vorm umbes kümneks sekundiks kuuma vette ja kummuta alusele.
Ahjurabarber
4-5 rabarberivart
1 dl fariinisuhkrut
veidi vahtrasiirupit
Koori rabarberid ja lõika ca 6-7 cm juppideks. Sega läbi suhkruga ja lao ahjuvormi. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 30-40 minutit, vahepeal rabarbereid rtekkinud siirupiga kastes. Jahuta ja tõsta panna cotta kõrvale serveerimistaldrikule. Nirista peale veidi vahtrasiirupit.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar