pühapäev, 22. mai 2011

Panna cotta ahjurabarberi ja vahtrasiirupiga

Vastandid tõmbuvad. Kas ka inimsuhete puhul, pole ma eriti kindel, küll aga vastab see tõele tänase magustoidu puhul.

Seekordse panna cotta mugandatud variant on pärit ühest itaaliakeelsest blogist ja rabarberi-idee nami-namist.

4 dl koort
1 dl piima
0,75 dl suhkrut
vanilli
2 tl zhelatiini
o,5 dl vett

Pane zhelatiin külma vette paisuma. Lase koor ja piim koos suhkru ja vanilliga keema. Keeda 5 minutit madalal tulel. Sulata zhelatiin veevannis ja vala aeglaselt koore hulka. Tõsta segu vormidesse ja lase külmikus vähemalt 5 tundi tarduda. Kogusest saab 4 portsu. Serveerimisel pane vorm umbes kümneks sekundiks kuuma vette ja kummuta alusele.

Ahjurabarber
4-5 rabarberivart
1 dl fariinisuhkrut
veidi vahtrasiirupit

Koori rabarberid ja lõika ca 6-7 cm juppideks. Sega läbi suhkruga ja lao ahjuvormi. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 30-40 minutit, vahepeal rabarbereid rtekkinud siirupiga kastes. Jahuta ja tõsta panna cotta kõrvale serveerimistaldrikule. Nirista peale veidi vahtrasiirupit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...