teisipäev, 3. mai 2011

Erika kook

Oma suureks üllatuseks avastasin ma, et siit puudub minu "pea-on-tühi-aga-kiiresti-on-kooki-vaja" küpsetis. Retsepti sain kunagi ammu sõbrannalt (tervitused Estrile!), kelle eeskujul asendasin kirsid mustikatega.

pakk Vilma Erika tordipulbrit (meie poes pole seda tihti saada ning tuleb asendada Juubeli omaga, millele lisan 3 sl kakaod)
150 g võid
400 g kohupiimapastat
2 muna
1 dl suhkrut
2 sl vanillisuhkrut
3 dl mustikaid

Mudi tordipulber ja pehme või purutaoliseks massiks. Vala pool sellest võiga määritud koogivormi. Sega kohupiim, muna ja suhkrud korralikult läbi. Lisa mustikad ja vala vormi. Raputa peale ülejäänud puru ja küpseta 200-kraadises ahjus ca 30 minutit. Lase kindlasti enne serveerimist jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...