laupäev, 28. mai 2011

Martsipani-rabarberikook

Peale selle koogi valmimist on kindlamast kindlam, et pean ikkagi leidma oma aias ühe nurga, kuhu rabarber istutada. Kaua ma ikka mööda küla neid lunimas käin.

Igatahes juhib tänane küpsetis kindlalt minu rabarberikookide edetabelit. Põhi sai mõnusalt mure ja täidis täpselt tasakaalus - ei domineerinud rabarberi hapusus ega martsipani magusus.


Retsept on pärit Oma Maitse maikuunumbrist. Rummi mul kodus ei olnud, aga kook maitses selletagi suurepäraselt.

Põhi:
150 g võid
1 dl tuhksuhkrut
2 munakollast
3,5 dl jahu
1 tl soola

Täidis:
1-2 rabarberivart
300 g martsipani
2 muna

Vahusta toasoe või suhkru ja soolaga. Sega juurde muna ja jahu, suru määritud vormi põhja ja külgedele. Tee kahvliga mõned augud ja lase ca 10 minutit külmikus seista. Samal ajal püreesta martsipan ja muna ühtlaseks. Vala põhjale ning kata kooritud ja viilutatud rabarberitega. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...