neljapäev, 19. mai 2011

Kveafjori kook

Sellise nimega kook on meie emme juures kaustikus. Emme teeb seda kooki juba mitu aastat, ainult et mandlilaastud on ta asendanud kookosega.

Panen kirja originaalretsepti, millest saab plaaditäie kooki. Mina tegin kõik kogused täpselt pooleks.

Põhi:
2,25 dl suhkrut
200 g või
5 munakollast
1 dl piima
3 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
vanillisuhkrut
Kreem:
200 g vaniljepudingut
2 sl tärklist
Kate:
8 munavalget
2,25 dl suhkrut
200 g mandlilaaste

Vahusta või ja suhkur. Lisa munakollased, piim ja omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Vala segu vormi, küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Määri põhjale tärklisega segatud puding. Vahusta munavalged suhkruga, kata kook, puista peale mandlilaastud.
Küpseta 170 kraadi juures 55-65 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...