neljapäev, 1. juuli 2010

šašlõkk

Juba ammu oleme otsinud seda meie jaoks kõige "õigemat" šašlõkki. Poes müügil olevad vee sees ligunenud lihatükid ei paku pinget ja peenete marinaadidega grilllihast on ka isu täis. Siin ta on! Võrratult lihtne ja hea. Postitus on pühendatud Annele.

1 kilo sea kaelakarbonaadi
3 sibulat
3 sl õli
3 sl kanget äädikat
4 tl soola
2 tl pipart
2 tl suhkrut

Tükelda liha, piserda peale õli ja äädikas, raputa soola-pipart-suhkrut. Sibul viiluta ja lisa lihale. Mudi mõnuga liha läbi (ikka ca 5-10 minutit). Lase seista vähemalt 1 ööpäev.

1 kommentaar:

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...