kolmapäev, 14. juuli 2010

Apelsinisorbett

Kui kraadiklaas näitab väljas 35 soojakraadi ja jahutust leiab ainult kaelani vees olles, siis lihtsalt peab olema külmkapis üks mõnus apelsinijää.

6 dl värskelt pressitud apelsinimahla
poole sidruni mahl
2 dl vett
2 dl suhkrut

Pressi apelsinidest ja poolest sidrunist välja mahl ja vala läbi sõela. Keeda veest ja suhkrust siirup ning jahuta. Sega siirup mahlaga läbi ja vala külmutuskarpi. Iga tunni või 45 minuti järel sega kahvliga läbi. Nii 4-5 korda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...