kolmapäev, 28. juuli 2010

Hapukurgid


Lubage tutvustada: minu elu esimesed hapukurgid!
Kaua sa ikka jõuad keelt limpsata turul müüdavate värskete hapukurkide peale.
1 kg väikseid kurke
2 l vett
2 sl jämedat soola
1 sl suhkrut
2 küüslauguküünt
4 tilliõisikut
5-6 mustsõstralehte
Pane klaasist anuma põhja mõni mustsõstraleht, poolitatud küüslauguküüs ja tilliõisik, lap peale kurgid. Tee nii mitu kihti kui vaja.
Keeda vesi, sool ja suhkr ning vala kurkidele. Lase seista, kuni kurgid valmis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...