reede, 21. jaanuar 2011

Maapähklivõiga juustukook

Peale minu meie peres maapähklivõisõpru ei ole. Et aga üksi terve purgi hävitamine käiks üle jõu, valmis pesamuna 2. kuu sünnipäevaks just selline kook. Igal juhul mõnus kohvikõrvane.

Idee raamatust "Juustukoogid"

Põhi:
150g võid
0,75 dl suhkrut
3 dl jahu
1 tl vanillsuhkrut
1 munakollane

Täidis:
500 g toorjuustu
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
näpuga soola
0,75 dl maisijahu
2 muna
2 dl vahukoort
2 dl maapähklivõid

Näpi või, suhkrud ja jahu purutaoliseks massiks, lisa munakollane ja sega ühtlaseks. Vooderda sellega lahtikäiva vormi põhi ja küljed, küpseta 20 minutit 180-kraadises ahjus.
Sega maapähklivõi 1 dl koorega ja pane eelküpsetatud põhjale. Mikserda kokku ülejäänud täidiseained ja vala kõige peale. Küpseta 1 tund.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...