reede, 21. jaanuar 2011

Maapähklivõiga juustukook

Peale minu meie peres maapähklivõisõpru ei ole. Et aga üksi terve purgi hävitamine käiks üle jõu, valmis pesamuna 2. kuu sünnipäevaks just selline kook. Igal juhul mõnus kohvikõrvane.

Idee raamatust "Juustukoogid"

Põhi:
150g võid
0,75 dl suhkrut
3 dl jahu
1 tl vanillsuhkrut
1 munakollane

Täidis:
500 g toorjuustu
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
näpuga soola
0,75 dl maisijahu
2 muna
2 dl vahukoort
2 dl maapähklivõid

Näpi või, suhkrud ja jahu purutaoliseks massiks, lisa munakollane ja sega ühtlaseks. Vooderda sellega lahtikäiva vormi põhi ja küljed, küpseta 20 minutit 180-kraadises ahjus.
Sega maapähklivõi 1 dl koorega ja pane eelküpsetatud põhjale. Mikserda kokku ülejäänud täidiseained ja vala kõige peale. Küpseta 1 tund.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...