teisipäev, 4. jaanuar 2011

Kasukas

Kasukat on meie peres tehtud alati ilma heeringata. Kuigi emme teeb seda keskmiselt 10 korda aastas, on tal ikka ja alati ees papitükk koostisainete järjekorraga. Mine tea, mis võib juhtuda, kui see kord kaotsi peaks minema, seega salvestan retsepti ka siia. Emme teeb salati kaussidesse, mina efekti mõttes kandikule. Järgmisel korral riivimise asemel tükeldan.

5 keedetud kartulit
1 suurem keedetud peet
1 õun
200 g suitsuvorsti
2-3 keedetud porgandit

2 dl hapukoort
2 dl majoneesi
soola-pipart
3 keedetud muna

Pane kõik koostisosad kas riivitult või tükeldatult kaussi või kandikule eelpoolmainitud järjekorras. Sega hapukoor majoneesiga ja maitsesta. Vala salatile ja kata kahvliga purustatud munaga.
P.S kastet võib ka kihtide vahele panna, kui ei ole aega lasta salatil tõmmata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...