Ajasin mitu aastat taga pähkelkõrvitsa seemneid, mida aga kuidagi ei õnnestunud leida. Lõpuks sain need Inglismaalt (tervitused Leale!) ja panin päris mitu taime kompostihunnikusse kasvama. Ja tegu on imeheade kõrvitsatega. Esimese sõime lihtsalt toorelt ära - maitses nagu kaalikatekstuuriga pähkel.
Tänane retsept pärit siit blogist
Kogused kahele
400 g kanafileed
õli
600 g pähkelkõrvitsat
1,5 sibulat
2 küüslauguküünt
pool tšillit
1 tl karrit
1 kaneelikoor
o,5 l kanapuljongit
1 dl 10% koort
soola-pipart
Lõika kanaliha suuremateks tükkideks. Prae väheses õlis ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta kõrvale. Prae viilutatud sibul, küüslauk ja tükeldatud tšilli pehmeks, lisa karri ja kaneelikoor ning kuumuta veel veidi. Lisa puhastatud ja tükeldatud kõrvits ja vala kõik ahjupotti. Pane juurde kanatükid ja kalla peale puljong (nii palju, et kana oleks poolenisti kaetud). Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit. Pane kana vaagnale, aja pliidil kaste keema ja lisa sinna koor. Kuumuta, maitsesta lõplikult ja vala kanatükkidele peale. Serveeri keedetud riisiga.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar