kolmapäev, 26. jaanuar 2011

Brownie-juustukook

Olen jätkuvalt juustukookide lainel ja seekord on tegu parima (ja ilmselt ka rammusaima)koogiga, mida olen viimasel ajal saanud. Tundus, et ka külalistele väga maitses. Igatahes oli järgmiseks päevaks kook hävitatud, mis ei ole just kuigi tavaline. Retsept on pärit jällegi raamatust "Juustukoogid".

Põhi:
100 g tumedat šokolaadi
150 g võid
1,75 dl jahu
soola
3 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Täidis:
600 g toorjuustu
3 dl suhkrut
3 sl maisitärklist
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
2 dl vahukoort
50 g šokolaadi
Kaunistamiseks: valget ja tumedat šokolaadi
Sulata šokolaad ja või ning jahuta. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa šokolaadisegu, jahu ja sool. Vala 5 dl segust ühte vormi ning ülejäänud teise, väiksemasse vormi või plaadile. Küpseta 15 minutit 180-kraadises ahjus. Jahuta põhjad ja haki väiksem tükikesteks.
Vahusta toorjuust, suhkur ja tärklis. Lisa munad ja vahustamata koor. Tõsta 3 dl segust teise kaussi ja lisa sellele sulatatud šokolaad. Kalla tükikesed põhjale, vala peale hale ja siis tume toorjuustukiht. Küpseta 1 tund 180-kraadises ahjus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...