pühapäev, 14. veebruar 2010

Kartulivorm

Mul on üks kaustik, kuhu kleepisin-kirjutasin retsepte. Kaustik on 10 aastat vana ja vahel ikka lehitsen seda (ja muigan).
Antud retsept pärineb 1. leheküljelt ehk siis nostalgiline hetk minu perenaisekarjääri algusest.

0,5 kg hakkliha
(seeni või porgandit või paprikat vms)
0,5 kg tooreid kartuleid
2 suurt sibulat
150 g majoneesi
0,5 kl piima
soola-pipart
100 g riivjuustu

Prae hakkliha (seekord lisasin seeni ka) ja maitsesta. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kalla hakkliha võiga määritud ahjuvormi. Peale lao viilutatud kartulid ja raputa peale veidi soola. Kõige pealmiseks kihiks pane viilutatud sibul. Sega majonees piimaga ja vala vormi. Raputa peale riivjuust ja küpseta u tund aega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...