laupäev, 13. veebruar 2010

Karbid sinihallitusjuustuga

Toit, mis paljudel keele alla viib. Lisaks karpidele endile on ka kastet hea sooja pika krõbeda saiaga nautida. Kahjuks (või äkki hoopis õnneks) ei müüda meie linnakeses rannakarpe. Enamasti õnnestub mul värskeid karpe hankida ainult Tartu ja Tallinna Rimist. Aga see seab jällegi ajalised piirangud-peab jõudma kiiresti tagasi koju, et väärt kraam raisku ei läheks. Täna aga langesid kõik asjad kokku ja tulemus on pildil.

ca 1 kg elusaid rannakarpe
2 sl võid
1 sibul
3 küüslauguküünt
2 dl veini
0.5 dl vett
0,5 dl koort
100 g sinihallitusjuustu
soola-pipart
tilli

Puhasta voolava vee all karbid ja eemalda habemed. Katkised ja lahtised minema visata (kui ka peale koputamist pole sulgunud).
Sulata või potis ja hauta selles hästi peeneks hakitud sibul ja küüslauk kuldkollaseks. Lisa vein ja vesi, keeda mõned minutid. Lisa koor ja sinihallitusjuust, maitsesta lõplikult.
Vala potti karbid ja hauta kaane all 3-4 minutit. Kui karbid on lahti, viska peale peaotäis tilli ja serveeri kohe koos krõbeda saia ja hea valge veiniga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...