teisipäev, 16. veebruar 2010

Hernepüreesupp


Täna liugu laseme,
hõissa! meil on vastlad!
Seljas kasuk lumine,
jalas valged pastlad.

Vastlapäeva puhul valmis lihtne püreesupp. Kogused on 4-le.

250 g rohelisi kuivatatud kooritud herneid
1,5 l vett
1 pakk suitsupeekonit
3 puljongikuubikut
1 porgand
1 sibul
pipart

Pane eelmisel õhtul herned külma veega likku. Paisunud herned kurna ja loputa. Pane koos vee, tükeldatud peekoni ja puljongikuubikuga keema. Keeda ca pool tundi, siis lisa tükeldatud sibul ja riivitud porgand. Keeda veel pool tundi. Kuum supp püreesta saumiksriga. Serveeri seesamiseemnete ja röstitud saiakuubikutega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...