neljapäev, 16. september 2010

Seene-sibulapirukas

Imehea ja teistmoodi põhjaga seenepirukas, mis maitses peale erinevate etappide proovimist kõige paremini samal päeval täielikult jahtununa.

(Retsept: "100 pirukat")

Põhi:
100 g võid
100g peenelt riivitud porgandit
1 dl jahu
1 dl 4-viljahelbeid
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
Täidis:
3 sibulat
200 g seeni
veidi õli
1 dl piima
1 muna
1 küüslauguküüs
2 dl riivjuustu
soola-pipart

Sega pehme või ja porgand, lisa omavahel segatud jahu, helbed, sool ja küpsetuspulber. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Küpseta 225 kraadises ahjus 10 minutit. Lõika sibulad poolratasteks ja haki seened ning küüslauk. Hauta õlis pehmeks. Sega kausis piim, muna ja juust, maitsesta. Lisa sibula-seenemass, kalla täidis põhjale ja küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...