pühapäev, 26. september 2010

Mamma paprika

Neid paprikaid teen ma teist sügist. Eelmisel korral said igatahes imehead. Retseptiga on aga nii, et originaal on pärit minu õe töökaaslas(t)elt, kes on selle pärinud ukrainlasest vanaemalt. Kuigi väidetavalt on mehed teinud täpselt retsepti järgi, on minul selle kogustega endiselt probleeme. Eks ma siis natuke tuunisin seda.
6 kg erinevat värvi paprikaid
200 g peterselli
200 g küüslauku
Marinaad (originaal, mida muutsin maitse järgi)
1,5 l vett (panin 4)
400 g suhkrut
4 sl soola
0,5 dl õli
100 g äädikat

Tükelda paprika ja lao küüslauguküünte ja peterselliga kihiti purki. Vala peale kuum marinaad ja steriliseeri nagu marineeritud kurke.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...