teisipäev, 7. september 2010

Ploomi-mandlipirukas

Pühapäeval ei olnud üldse plaanis midagi küpsetada. Aga kui üks väike tüdruk vaatab sulle silma sisse ja ütleb etteheitval häälel, et aga täna on ju pühapäev ja saun ja porgandikangid ja kook, siis ei jää muud üle, kui kokaraamat välja otsida. Valmis imemaitsev krõbeda põhjaga ploomikook. Isegi mina, kes ma magusat ei armasta, pidin tunnistama selle headust.

(Retsept: "100 pirukat")
Põhi:
125 g võid
1/2 dl suhkrut
3 dl jahu
näpuotsatäis soola

Täidis:
2 dl hapukoort
1 muna
1/2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
5 ploomi
1 dl mandlilaaste

Sega või ja suhkur puulusikaga ühtlaseks, lisa jahu ja sool. Mudi taignaks ja suru vormi põhja ja äärtele. Sega hapukoor, muna ja suhkrud ning kalla segu põhjale. Poolita ploomid, eemalda kivid ja lao täidisele (mitte kivid). Raputa peale mandlilaastud ja kõpseta 200-kraadises ahjus 35 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...