teisipäev, 26. juuli 2011

Vürtsikas kurgisalat

Tegu on meie suguvõsa viimase aja uue lemmiksalatiga. Salatit ei kuumutata, seega purkipanduna säilib see külmkapis umbes 5-6 kuud. Kuna tilliõisikuid ei olnud mul öösel kella 1 ajal kuskilt võtta, asendasin selle tavalise tilliga. Ikka sai hea. Pole õrna aimugi, kust retsept pärit on.

2 kg kurke
2-3 sibulat
1 küüslaugupea
2 spl suhkrut
3 spl 30% äädikat
3 tilliõisikut
2 spl soola
1 tl sinepit
Viiluta kooritud kurk, sibul ja küüslauguküüned. Haki tilliõisikud peeneks. Sega kõik ained segamini. Hoia külmas 24 tundi, sega vahepeal läbi. Tõsta purkidesse ja pane külmikusse või söö niisama.
pipart

1 kommentaar:

  1. Pereköögi retsept on ( http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=6462 ) :)

    VastaKustuta

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...