kolmapäev, 20. juuli 2011

Baklažaaniikra

No ei saa mina minna poes mööda nendest ilusatest suurtest tumelilladest viljadest. Täna avastasin, et olen endale aru andmata jälle ühe koju vedanud. Kuna aga kapp on muud sööki täis, ei hakanud oma lemmikut vormirooga tegema ja nii tuli midagi muud välja mõelda, et baklažaan halvaks ei läheks. Õnneks ei tulnud retsepti kaugelt otsida - viimases Oma Maitses oli vajalik täitsa olemas. Ainult et järgmisel korral peaks tegema kahe-või kolmekordse portsu. Ideaalne lihakõrvane.

1 suur baklažaan
2 sibulat
veidi õli
1 paprika
3 küüslauguküünt
5-6 suurt tomatit
soola-pipart
1 tl suhkrut
veiniäädikat
peterselli

Tee baklažaani sisse mõned augud ja küpseta 200 kraadi juures 1,5 tundi. Võta koor maha ja tükelda. Haki sibul ja hauta õlis klaasjaks, lisa tükeldatud küüslauk ja paprika. Koori tomatid ja tükelda, lisa pannile, hauta veel mõned minutid. Maitsesta soola, pipra, veiniäädika ja suhkruga ning püreesta. Vala uuesti pannile, lisa tükeldatud peterselli ja hauta nõrgal tulel ca 15 minutit. Pane steriliseeritud purkidesse või söö niisama.

2 kommentaari:

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...