esmaspäev, 21. märts 2011

Kreeka vormiroog

Ma pole kunagi eriti suur munataime fänn olnud, aga seekord läks õnneks. Lihtsalt paar päeva tagasi oli kohalikus poes nädalalõpupakkumise korras müügil imeilusad suured tumelillad munataime isendid. Nii et kuidagi ei saanud neid ostmata jätta.


Täna siis otsisin retsepte ja minule sobiva leidsin toidutarest. Tegin mõne muudatuse ja siit algaski minu munataimearmastus.

2 munataime
soola-pipart-suhkrut
õli
sibul
küüslauk
2 purki kooritud tomateid
värsket basiilikut
paar sl koort või toorjuustu
200 g fetat
2 dl riivjuustu
Lõika munataim viiludeks, raputa peale soola ja lase veel välja tulla. Hauta hakitud sibul ja küüslauk väheses õlis läbipaistmaks, lisa hakitud tomatid. Maitsesta soola, pipra, suhkru ja basiilikuga. Hauta 10-15 minutit. Lisa veidi koort (muudab tomatimaitse mahedamaks). Kuivata munataimeviilud ja prae mõlemalt poolt pruuniks. Lao 1 kiht vormi, peale pane tomatikastet, fetatükke ja riivjuustu, tee nii veel 1 kiht. Kõige peale jäta riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni juust on kuldpruun.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...