teisipäev, 28. jaanuar 2020

21. nädal: ricotta-maasika kook


Angeelika Kangi ja Monika Kelle "Juusturaamatust" oleks oodanud midagi põnevamat, aga mis teha, sattus just see retsept. Iseenesest taaskord õnnestunud kook, aga kindlasti oleks parem värskete maasikatega.

Põhi:
100 g võid
250 g digestiivküpsiseid
2 sl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli

Täidis:
250 g ricotta´t
1 dl suhkrut
2 muna
0,5 dl vahukoort
poole sidruni mahl ja riivitud koor
400 g maasikaid

Sulata või ja sega juurde fariinsuhkur ja kaneel. Purusta küpsised ja sega juurde võisegu. Suru segu 24 cm vormi põhja ja külgedele. Sega ricotta, suhkur, munad, vahukoor ning sidruni mahl ja koor ühtlaseks massiks. Sega ettevaatlikult juurde pooled tükeldatud maasikatest. Vala segu põhjale ja küpseta 190-kraadises ahjus 30 minutit, Jahuta kook ja kaunista ülejäänud maasikatega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...