Retsept M. Liivaku ja H.-M. Alamaa "Kahvliahvi kokaraamatust" (mille väljaandmisele läbi Hooandja ka ise kaasa aitasin;) )
Kogus neljale:
koha-või siiafileed (inimese kohta u 150 g)
õli praadimiseks
soola, pipart
Oad:
800 g Türgi ube
külmpressitud oliiviõli
1 küüslauguküüs
50 g parmesani
peotäis peterselli
soola
Pane keema vesi. Puhasta kala korralikult (ka soomustest). Kuivata fileed köögipaberiga. Pane oad 7 minutiks soolvette keema. Sega kausis õli, riivitud küüslauk, sool ja hakitud petersell. Lõika fileest portsjoniteks ja kuumuta pannil õli. Aseta kalatükid (nahk allpool) pannile ja prae 5-6 minutit. Maitsesta soola-pipraga. Kui kala nahk on pruun ja krõbe, keera tükid ümber ja prae teiselt poolt veel pool minutit.
Kurna oad, sega kastmega läbi ja serveerimisel lisa riivitud parmesan.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar