17. nädal: suvikõrvitsakotletid ehk kolokithokeftedes
Pille Petersoo raamatust "Nami-nami. Maailma maitsed" olen ma ennegi toite teinud. Seekord sattus Kreeka peatükk ja suvikõrvitsakotlettide retsept.
Väga kiire, maitsev ja tervislik. Tzaziki-kaste sobis nagu rusikas silmaauku.
Kogus neljale:
750 g suvikõrvitsat
1 peenelt riivitud sibul
75 g nisujahu
3 muna
1 sl hakitud punet
1 sl hakitud basiilikut
1 sl hakitud peterselli
soola-pipart
praadimiseks õli
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, sega tl soolaga, sega läbi ja jäta pooleks tunniks seisma. Suru sõelal vesi välja, sega juurde muna, riivitud sibul, jahu, maitseained (mina kasutasin kuivatatud ürte). Maitsesta soola-pipraga. Prae õlis kuldseks ja lase veidi köögipaberil nõrguda.
Väga kiire, maitsev ja tervislik. Tzaziki-kaste sobis nagu rusikas silmaauku.
Kogus neljale:
750 g suvikõrvitsat
1 peenelt riivitud sibul
75 g nisujahu
3 muna
1 sl hakitud punet
1 sl hakitud basiilikut
1 sl hakitud peterselli
soola-pipart
praadimiseks õli
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, sega tl soolaga, sega läbi ja jäta pooleks tunniks seisma. Suru sõelal vesi välja, sega juurde muna, riivitud sibul, jahu, maitseained (mina kasutasin kuivatatud ürte). Maitsesta soola-pipraga. Prae õlis kuldseks ja lase veidi köögipaberil nõrguda.
Kommentaarid
Postita kommentaar