pühapäev, 15. detsember 2019

13. nädal: kapsapirukas

Seekordseks kokaraamatuks sattus raamat, millest ma olen vist üldse kõige rohkem retsepte võtnud. A. Kang ja L. Virkuse " 100 pirukat". Valmis kapsapirukas, mille õnnestumisse ma üldse ei uskunud, aga pärast sai päris hea ( juhul kui sulle kapsapirukas maitseb).

Põhi:
250 margariini
250 g kohupiima või kodujuustu
5 1/4 dl jahu
1/2 tl soola
1tl suhkrut

Kate:
1-1 1/2 kg värsket kapsast
200 g riivjuustu
4 muna
2 dl hapukoort
1 tl soola
1 tl suhkrut
hakitud tilli

Sega kodujuust, toasoe margariin, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks. Pane tainas külma. Haki kapsas peeneks ja hauta väheses vees poolpehmeks. Maitsesta soola, suhkru ja tilliga. Nõruta kapsas sõelal kuivaks. Suru tainas ahjuplaadi põhja ja äärtele. Jaga kapsas tainale. Lisa riivjuust ja hapukoorega kokkusegatud munad. Küpseta 200- kraadises ahjus 20-30 minutit.

Niimoodi toimides jäi m7nul põhi tooreks, panin fooliumi peale ja küpsetasin veel 10 min. Järgmisel korral küpsetaks põhja 10 min enne katte lisamist.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...