14. nädal: sibularõngad

Tegelikult olen ma oma väljakutsega täitsa rea peal, lihtsalt postitamiseks pole aega leidnud.
Asun nüüd võlga tasa tegema.

Loosiõnn naeratas James Ramsdeni raamatule "Head Briti pubiroad".

Koostisained kahele:
taimeõli frittimiseks
2 suurt sibulat, lõigatud 1 cm ketasteks
jahu, milles sibularõngaid keerutada
1 kogus õlletainast (tegin pool ja oli rohkem kui küll)

Õlletainas (pool originaalkogusest):
125 g nisujahu
150 ml inglise ale´i
50 ml gaseeritud vett

Pane jahu suurde kaussi, lisa õlu ja vesi ja vispelda hoolega läbi. Lase 10 minutit seista ja vispelda uuesti.

Kuumuta väiksemas potis õli. Kui õli on nii kuum, et sissepistetud saiakuubik muutub hetkega kuldpruuniks, on aeg asuda frittima.

Keeruta sibularõngaid jahus, seejäärel kasta tainasse. Kuldsed rõngad tõsta välja. Küpseta ükshaaval, muidu kleepuvad rõngad kokku.

Võib süüa snäkina (õlle kõrvale) või pearoa lisandina.

Kommentaarid

Populaarsed postitused