reede, 9. august 2024

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loostirattast Ungari tuli. Kujutan ette, et eriti mõnus oleks seda suppi teha slowcooker´is.

Magustoiduks palacsinta - õhukesed suured pannkoogid täidisega, mida ungarlased väga armastavad ja söövad hea meelega nii täht- kui argipäevadel. 


3 sl õli või searasva
1 suur peenekshakitud sibul 
3 sl magusat paprikapulbrit
600 g veiseliha 
5 küüslauguküünt
2 punast paprikat
1 kollane paprika
2 tomatit
2 porgandit
1 tl soola
1/2 tl pipart
1 loorberileht
2 keskmist kartulit
1,2 L veisepuljongit

Tükelda kõik koostisosad suupärastks tükkideks. Kuumuta potis või sügavamal panni õli ja prae sibulad läbipaistvaks. Lisa tükeldatud veiseliha ja pruunista. Lisa paprika, tomat, küüslauk ja prae veel 7-8 minutit. Eemalda tulelt (see on oluline, et paprikapulber kibedaks ei muutuks!) ja lisa paprikapulber, sool, pipar, puljong ja loorberileht ja tõsta tagasi tulele. Hauta keskmisel tulel 40 minutit. Lisa porgand ja kartul ja hauta veel 30-40 minutit. 

Serveeri maitserohelisega


Kohupiima ja/või aprikoosimoosiga täidetud pannkoogid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...