esmaspäev, 30. detsember 2019

15. nädal: austria salat


Salat Liia Virkuse, Pille Endeni ja Angeelika Kangi kokaraamatust "Salatiraamat".

Väga kahtlustavalt suhtusin juustu-tuunikala kombosse, aga tegelikult oli tulemus väga mõnus ja tuleb kindlasti kordamisele.

Kirjas on, et antud kogus on kuuele, tegelikult piisaks vabalt kaheksale. Mina tegin siintoodud kogustest jälle poole.

Salat tahab kindlasti aega maitsestumiseks, ööpäev on ok.

6 keedetud muna
1 tuunikalakonserv vees või õlis
100 g riivjuustu
200 g kodujuustu
1 keskmine sibul
3-4 dl lahjat majoneesi

Lao ained kihiti suurde kaussi või pokaalidesse sellises järjekorras: hakitud munavalged, riivjuust, pool majoneesist, nõrutatud tuunikala, hakitud sibul, kodujuust, 5 hakitud munakollast ja ülejäänud majonees. Kata kauss toidukilega ja jäta külma. Enne serveerimist kaunista viimase munasekollasega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...