teisipäev, 10. detsember 2019

12. nädal: molleaux au chocolat

Peene nime taga peidavad end šokolaadimuffinid :D
Retsept William Curley raamatust "Šokolaadi meistriklass". 

Maitse oli päris hea, aga...
Kuigi oli kirjas, et antud kogusest peaks saama 8-10 kooki, sain mina 6. 
Küpsetada tuli 16-18 minutit, millest valisin paraku viimase. Tegelikult piisaks täiesti 15 minutist, et koogid jääksid niisked ja mahlased. 

85 g sõelutud nisujahu
3 g (1,5 tl) küpsetuspulbrit
100 g hakitud tumedat šokolaadi
100 g toasooja võid
75 g peensuhkrut
100 g muna (u 2 tk)
15 g kakaotükke

Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda muffinivormid ca 12 cm küpsetuspaberitükkidega. Sõelu jahu ja küpsetuspulber kaussi, sulata šokolaad veevannis 45 kraadini. Vahusta või suhkruga heledaks vahuks. Lisa sulatatud šokolaad ja sega ühtlaseks. Lisa vähehaaval munad ja sega hästi läbi. Lisa õrnalt jahu ja küpsetuspulber. 
Tõsta tainas muffinivormidesse ja puista peale kakaotükikesi. Küpseta 18-18 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...