Lõpuks ometi olen ma leidnud hea pitsapõhja retsepti, mis õnnestub alati. Just koguste katsetamisega on pisut aega läinud. Siin antud kogused on ühele keskmise suurusega pizzale, terve pannitäie puhul tuleb korrutada kolmega.
Põhi:
10 g pärmi
60 ml vett
1 tl suhkrut
0,5 tl soola
sorts oliivõli
2-2,5 dl jahu
Sulata pärm suhkrus ja vala juurde soe vesi. Sega jahu soolaga ning lisa vedelikule. Nirista juurde veidi õli ja sõtku taignast ühtlane pall. Kata kauss rätikuga ja lase soojas kohas (nt 50-kraadises praeahjus) u tund aega kerkida.
Vahepeal valmista tomatikaste.
Tomatikaste:
1/3 purki kooritud tomateid
0,5 dl vett
soola-pipart
punet
näpuotsaga suhkrut
Tükelda tomat, lisa maitseained ja vesi ning keeda madalal tulel u 20 minutit või kuni suurem osa vedelikust on aurustunud.
Tõsta taigen jahusele alusele ning vormi pizzapõhjaks. Määri tomatikastmega, pane peale basiilikulehti ja juustud (mina kasutasin mozzarellat, sinihallitusjuustu, parmesani ja provolonet).
Küpseta 250-kraadise ahju allosas kuni juust on sulanud ja põhi helepruun.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar