Kaua küpsenud, kaunikene.
Homsest algab meil iga-aastane paast, mille jooksul ei söö liha, ei joo kohvi, alkoholi ega tarvita valget suhkrut ja jahu. Kõigile kaaspaastualustajatele tervituseks üks mõnus mahlane seapraad möödunud nädalavahetusest!
2-kilone sea küljetükk (vahel müügil ka ribi nime all)
maitsestamiseks soola, pipart, küüslauku, mett, sinepit
Lõika kamarasse terava noaga ruudud. Hõõru liha kokku maitseainetega, mässi toidukilesse ja lase külmikus seista vähemalt 6 tundi. Enne ahjupanekut eemalda kile ja lase vähemalt tunnike seista toatemperatuuril. Mähi seejärel lihatükk fooliumisse, aseta ahjuvormi, vala põhja veidi vett ja küpseta 180-kraadises ahjus u 2 tundi, seejärel alanda temperatuuri veelgi, nii 110 peale ja küpseta veel 2 tundi. Lõpuks võta liha foolimist välja ja lase 200-kraadi juures pealt krõbedaks. Enne serveerimist peaks liha min 15 minutit "rahunema".
teisipäev, 21. veebruar 2012
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar