reede, 3. veebruar 2012

Crumble aux légumes

Seekordse roa eestikeelset nime ma ei teagi. Esmakordselt valmis see ühel kaunil augustikuu õhtul kahe kena prantslanna kaasabil. Tegu on täiesti tüüpilise prantsuse roaga, mille kõrvale sobib suurepäraselt jahe valge vein ja pehme sai. Loomulikult maitses see siis veelgi paremini , kuna kasutada olid vastvalminud köögiviljad, k.a tomatid ja suvikõrvits.

Köögiviljade ja nende kogustega võib igaüks mängida vastavalt enda soovile.
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
1 paprika
1 suur baklažaan
3-4 tomatit (asendasin seekord konserveeritutega)
peotäis basiilikut
punet
soola
pipart
suhkrut
praadimiseks oliiviõli

Puru:
100 g toasooja võid
150 g jahu
50-60 g parmesani
soola
Kuumuta pannil õli ja hauta selles hakitud sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa tükeldatud paprika, baklažaan, hakitud basiilik ja tomatid. Prae veel u 5 minutit. Maitsesta ja vala ahjuvormi. Katte valmistamiseks haki parmesan pisikesteks tükkideks ja näpi koos soola, või ja jahuga "puruks". Pudista puru köögiviljade peale ja küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit kuni kate on ilusa helepruuni jume saavutanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...