pühapäev, 13. november 2011

Piparmündi-juustukook

Tervitan oma vanaisa, kelle 99. sünnipäeva hiljuti tähistasime, Papit, kes oma kallistusi veel natuke ootama peab, "linnavanaisa", kes tänasest koogist õhtupoole kindlasti osa saab ja minu laste isa, kes pere söögilauale kala jahtimas on. Soovilooks piparmündi-juustukook.

Retsept raamatust "Juustukoogid"
Tainas:
100 g võid
2 sl suhkrut
0,5 dl fariinisuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 muna
2 dl jahu
2 sl kakaopulbrit
veidi soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
Vahusta toasoe või suhkrutega, lisa muna, vahusta läbi. Sega omavahel kõik ülejäänud ained ja lisa võivahule. Sega korralikult läbi, pane õhukese kihina küpsetuspaberiga ahjuplaadile ja küpseta 10 minutit 200 kraadi juures. Jahuta küpsis ja murra tükikesteks.

Täidis:
800 g maitsestamata toorjuustu
3 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
0,75 dl maisitärklist
3 muna
2 dl vahukoort
100 g After Eight šokolaadi
Mikserda 400 g toorjuustu, 1 dl suhkrut, vanillsuhkur ja maisitärklis. Lisa ülejäänud ained peale šokolaadi ja sega ühtlaseks. Vooderda 24 cm vorm küpsetuspaberiga, pudista põhja ühtlase kihina pool küpsisetükkidest. Vala peale pool täidisest, pudista teine kiht küpsiseid ja lao šokolaadilehed. Võib teha ka mitu kihti. Kõige peale vala ülejäänud toorjuustusegu ja küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund ja 15 minutit. Jahuta. Enne söömist võiks seista vähemalt 1 öö külmas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...