esmaspäev, 28. november 2011

Caponata

Oma pommu-lembusest olen ma juba rääkinud. Seekordne iludus leidis otsa Sitsiilia päritolu caponatas. Nimelt õnnestus saada tomateid, mis hoolimata aastaajast lõhnasid ja maitsesid nagu tomatid.
Retsept Jamie Oliverilt.

2 pommut
oliiviõli
1 kuhjaga tl kuivatatud punet
soola-pipart
1 punane sibul
2 küüslauguküünt
peotäis värsket peterselli
peotäis oliive (originaalis rohelised, aga ka mustad maitsesid hästi)
2-3 sl balsamiäädikat
5 küpset tomatit

Lõika pommu suuremateks tükkideks, prae oliiviõlis koos punega 4-5 minutit. Maitsesta soolaga. Lisa peenekshakitud sibul, küüslauk ja petersell, prae veel mõni minut. Pane juurde oliivid (võib lisada ka kappareid)ja piserdage kõik üle balsamiäädikaga. Kui äädikas on aurustunud, lisa tükeldatud tomatid, kauta tasasel tulel 15 minutit. Maitsesta lõplikult.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...